Integruota gamtos ir žmogaus pamoka 5 kl. „Sveika mityba“ ir klasės valandėlė

2017 11 10
Lapkričio 8 d. buvo minima „Europos sveikos mitybos diena“. Todėl 5 kl. mokiniai vyko į AB „Šaukštelis“, kur savininkė Justina mokinius supažindino su sveiko maisto savybėmis, aptarė, kaip paruošti sveiką maistą, atsakė į mokinių pateiktus klausimus apie sušių naudą sveikatai. Mokiniai mokėsi etiketo prie stalo, ragavo įvairių sušių patiekalus. Sušiai – tai patiekalas, kurio gamybai naudojami actu gardinti ryžiai, daržovės, žuvis, jūrų gėrybės. Šiuolaikiniai sušiai su žalia žuvimi užgimė Japonijoje prieš kiek daugiau nei 100 metų ir tapo vienu svarbiausių japonų sveiko maisto dalimi. Japonai garsėja sveika gyvensena, lieknumu ir yra viena ilgiausiai gyvenančių žmonių tautų pasaulyje. Mokiniai plačiau susipažino su barmeno, padavėjo, virėjo profesijomis ir galbūt ateityje tai turės įtakos, pasirenkant profesiją.

5 klasės auklėtoja A. Vaičiūnienė

  • susi4
  • susi3
  • susi2

Partneriai